top of page

Obuka za licencu A1 

logo
  • Writer's pictureAdmin

Uspešno završena prva obuka za rukovanje freonom



Izuzetno nam je drago da smo uspešno realizovali obuku za licencu A1 i bezbedno rukovanje fluorovanim i drugim gasovima koji oštećuju ozonski omotač u saradnji sa jednom od najvećih srpskih kompanija u ovom domenu, Steelsoft iz Beograda, a uz podršku Ministarstva zaštite životne sredine. Naši novi polaznici imali su priliku da steknu nova i korisna znanja u ovoj važnoj oblasti.


Freon je jedan od gasova koji najviše oštećuje ozonski omotač, a danas je široko rasprostranjen i shodno tome licenciranje servisera rashladnih uređaja za bezbedno rukovanje takvim gasom će dovesti do njegovog racionalnijeg i optimalnijeg korišćenja. Pametnije korišćenje freona je garancija da ljudi zadrže sve prednosti sadašnjeg načina života, a da životna sredina ostane zaštićena od štetnih efekata fluorovanih gasova. Naši polaznici su zato imali priliku da nauče više o rukovanju freonima i iz ugla teorije i kroz praksu.

Nakon obuke polaznici će tokom druge polovine novembra svoje znanje i veštine potvrditi pred posebnom komisijom koju formiramo. U narednom periodu Srbiju očekuje i formiranje banke freona uz podršku Evropske unije i drugih donatora. Pratite naš sajt za više informacija i novosti iz ove vrlo važne sfere.





111 views0 comments
bottom of page